Blog 1 -
 Wat heb je nodig om jouw huis slim te beveiligen?  thumbnail

Wat heb je nodig om jouw huis slim te beveiligen?

Published Jun 14, 22
5 min read

Huis beveiligen?

Het beveiligen van uw bedrijf of woonhuis voorkomt financiële schade en daardoor kan uw verzekeringspremie omlaag worden gebracht. Zo bieden verzekeraars een gunstige premie wanneer u zich op de juiste manier beveiligd heeft. Ook vervalt een deel van uw eigen risico wanneer u zich op de juiste manier beveiligt. Een alarmsysteem met camera is de ideale oplossing. Onze complete alarmsysteem sets zijn een compleet systeem met een ontvanger en één of meerdere alarm melders. Veelal is de basis van het alarm systeem set een kastje met gsm of internetaansluiting en soms een geïntegreerd toetsenbord. Op dit alarmpaneel kunt u het alarm-systeem in- en uitschakelen en verder bedienen.

Uw huis beveiligen met een alarmsysteem

Als u bezorgd bent over inbrekers of indringers die uw huis binnendringen, is het beveiligen van uw huis met een alarmsysteem de juiste zet. Het apparaat, ook bekend als een alarmsysteem, kan waarschuwingen versturen naar de lokale autoriteiten wanneer er een inbraak of poging tot inbraak plaatsvindt. Een alarmsysteem kan worden geactiveerd door een bewegingssensor, een opengebroken deur of zelfs door iets door het raam te gooien. Zodra het apparaat is geactiveerd, zal het de alarmcentrale bellen om te controleren of er een noodsituatie is ontstaan. Als het systeem vaststelt dat er geen sprake is van een noodsituatie, zal een medewerker van de klantenservice u bellen, controleren of u thuis bent en om een code vragen. Als u echter onder druk staat, of als het alarmsysteem detecteert dat er een inbraak heeft plaatsgevonden, zal de medewerker van de klantenservice u onmiddellijk bellen.

Beveiligingscamera's

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het beveiligen van uw huis met een alarmsysteem en beveiligingscamerasystemen. Om te beginnen kunnen ze u helpen waarschuwen voor eventuele indringers. En ze kunnen u geld besparen, omdat u niet hoeft te betalen voor een professionele installatie. Als u echter een appartement huurt, moet u uw huurcontract controleren om te zien of er beperkingen zijn op het installeren van camera's of beveiligingsaccessoires. In dat geval moet u contact opnemen met uw huisbaas en toestemming vragen voor de installatie van het beveiligingssysteem. Bovendien kunnen beveiligingssystemen luid alarm veroorzaken, wat kan leiden tot bezoek van politie en brandweer. Hoewel camera's een belangrijk onderdeel zijn van een huisbeveiligingssysteem, zijn ze ook kwetsbaar voor hacking. Camera's en routers met een Wi-Fi-verbinding zijn de meest voorkomende doelwitten. Eenmaal gehackt, kunnen ze toegang krijgen tot het hele netwerk en zich toegang verschaffen tot uw beveiligingssysteem. Een goede beveiligingscamera moet verbinding maken met uw Wi-Fi-netwerk thuis, waardoor ze een gemakkelijk doelwit voor hackers kunnen worden. Maar maak u geen zorgen - de meeste standalone beveiligingscamera's maken nu verbinding met uw Wi-Fi-netwerk. U krijgt pushmeldingen en e-mailwaarschuwingen wanneer er geluid of beweging wordt gedetecteerd.

Bewegingssensoren

Een alarmsysteem kan een uitstekende keuze zijn als u zich zorgen maakt over indringers, maar het hoeft u niet veel te kosten. De meeste alarmsystemen zijn tegenwoordig voorzien van bewegingssensoren, die zich in grote ruimten en bij ingangen bevinden. Wanneer deze sensoren worden geactiveerd, sturen ze een signaal naar een meldkamer, die vervolgens een alarm activeert en de autoriteiten waarschuwt. Een professioneel bewaakt alarmsysteem zal ook de politie waarschuwen als er wordt ingebroken. Op deze plaatsen moeten sensoren voor ramen en deuren worden geïnstalleerd. Sensoren sturen signalen naar het bedieningspaneel wanneer een raam of deur wordt geopend of gesloten. Bewegingssensoren voor binnen sturen bijvoorbeeld een waarschuwing naar het bewakingsbedrijf wanneer een zone wordt doorbroken. Als de deur of het raam niet gesloten is, zullen de sensoren een alarm afgeven. Het controlepaneel zal dan de autoriteiten bellen, en een noodhulpteam zal reageren.

Rookmelders

Rookmelders zijn niet alleen een essentieel onderdeel van elk vluchtplan, maar waarschuwen bewoners ook vroegtijdig voor een dreigende brand. Zelfs als deuren en ramen gesloten zijn, kunnen ze de verspreiding van rook en hitte niet volledig voorkomen. Om vals alarm te voorkomen, zijn onderling verbonden rookmelders een goede optie. Deze apparaten zijn met elkaar verbonden, zodat ze afgaan wanneer één alarm afgaat. Dit kan levens redden en ervoor zorgen dat iedereen veilig in zijn huis blijft. Deze apparaten werken meestal op dezelfde manier en worden hoog aan de muur of het plafond geïnstalleerd. Ze kunnen op batterijen werken of in de muur worden ingebouwd. De meeste rookmelders zijn er in beide uitvoeringen en kosten hetzelfde. Zorg ervoor dat u er een kiest die aan uw behoeften voldoet. U kunt de beste rookmelder voor uw huis kopen door deze aanbevelingen op te volgen. Bij het kiezen van een rookmelder moet u rekening houden met de kosten en de functies die het alarm biedt.

Hoe achterdeur beveiligen?

Gebruik je een (extra) versterker/verdeler kastje om het draadloos bereik te vergroten of om meer componenten aan te sluiten, dan dient OOK dit kastje naast de 220 volt aansluiting (wel of niet via een adapter) ook over een ingebouwde oplaadbare batterij of accu te beschikken die het minimaal 12 uur uit houdt bij 220Volt stroomuitval - huis beveiligen baby.Dus kijk zelf je UPS regelmatig "handmatig" na op een juiste werking en doe dat zeker voordat je op vakantie gaat! Bij de draadloze Zigbee en Z-wave Mesh-netwerken is het heel gebruikelijk dat alle componenten die aangesloten zijn op de 220 Volt naast hun sensor/actor (etc.) activiteit ook zorgen voor signaal versterking/routering.

Deze componenten met Router functie hebben bijna allemaal GEEN batterij/accu back-up ingebouwd. Bijna altijd is het niet mogelijk deze Router/Repeater functie voor een component UIT TE ZETTEN en dus AAN te zetten voor een component dat wel een batterij back-up heeft. huis beveiligen baby. Dit is dus een bezwaar om Zigbee en Z-wave draadloze netwerken in te zetten voor Alarm systemen of zeer kritisch smarthome toepassingen.

Echt veilig is dit alleen als deze ook voorzien is van een toegangcode. Dit voldoet aan een belangrijk veiligheidcriteria "je hebt iets en je weet iets' voor de beveiling. Dus een toetsenbordpaneeltje met een PIN-code als toegang tot het paneel of een smartphone met schermbeveiliging en/of beveiligcode voor toegang tot de Alarm/Smarthome App, zijn goed.

De indringer komt binnen via de voordeur waar een inloopvertraging op zit (Alarm gaat pas af naar X tijd) . Die indringer ziet deze afstandbediening, drukt het Alarm UIT en kan gerust verder gaan met zijn snode plannen. huis beveiligen baby. Dit soort afstandbedieningen kan dus eigenlijk niet gebruikt worden in combinatie met een inloop-vertraging op een sensor.

Een ander voordeel van een vast toetsenbordpaneeltje met PIN-code is dat je het "apparaat" niet vergeten kan en het niet zoek raakt, maar de PIN-code vergeten kan natuurlijk weer wel. huis beveiligen baby. Alle losse bedieningen kun je vergeten, kwijt raken of ze zijn makkelijker te stelen (ook buitenshuis!). Een Alarm/Smarthome met een opgebouwd (er aan vast) bedieningpaneel dient altijd van een toegangscode te voorzien kunnen worden.

huis beveiligen subsidie

De indringer kan NIET makkelijk de Hub vernielen en zeker niet voordat een Alarm is afgegeven (denk ook weer aan de inloop-vertraging). Als je de voor jouw woonsituatie relevante punten in het plan gezet hebt, kun je op zoek gaan naar een Alarmsysteem met Smarthome mogelijkheden. huis beveiligen baby. Er zijn nog andere zaken die belangrijk zijn bij de keuze voor een Alarm met Smarthome mogelijkheden.

Daarnaast een systeem dat te bedienen is via de PC en via een App op je smartphone. Het zou ook fijn zijn als je er eventueel nog wat camera’s op kan aansluiten voor surveillance. Alles in 1 Hub (kastje) zou fijn zijn om onnodige koppelingen (kans op fouten) te vermijden.2 kastjes dus. Dat geeft wel een hoop mogelijkheden, maar de auteur is niet echt een smarthome freak en wil alleen die smarthome zaken die een functionele toevoeging zijn voor het Alarm. Die 2 verschillende kastjes zijn altijd van 2 verschillende merken en fabrikanten. huis beveiligen baby. Nu werken die merken goed samen.

Als een van de fabrikanten stopt met de support dan moet je op zoek naar een vervangend kastje met een passende interface. Er is nog niet echt een praktijk standaard voor het koppelen van Alarm systeem aan een smarthome. Voor de (semi)professionele is die er wel : (UNii) KNX .

Voor een Alarmsysteem fan zijn veel DIY smarthome spullen een speelgoed hobby die het nog vaak niet doen (sorry voor de smarthome fans:):)). Ook de integratie van smarthome en Alarmsystemen met Google, Apple en Amazon is niets. Het is een totale overgave van je privacy aan deze Big, Tech jongens.Smarthome heeft echter een aantal zaken die een waardevolle bijdrage leveren aan de beveiliging die een hoop Alarmsystemen niet hebben - huis beveiligen baby. Zoals: gordijnen open/dicht, lamp aan/uit schema. Je bent(afwezig, maar het lijkt of je thuis bent! Ook een buiten-bewegingssensor (met anti-masking) die een lamp activeert op 1ste binnenverdieping en na 10 seconden een lamp op begane grond, etc..

Wat is de beste manier om je huis te beveiligen?

Dan moet je nog alle software stabiel draaiende krijgen en dan pas kun je starten met het zelf inrichten. Dat inrichten (voornamelijk voor het ALARM deel) lijkt vaak meer op software programmeren en scripten, dan het instellen van een Alarm/smarthome-systeem. huis beveiligen baby. OH, DO en HA zijn primair smarthome systemen. Je kunt er wel Alarm zaken in opzetten, maar niet echt een primair Alarm systeem van maken zonder te gaan "sleutelen"/programmeren.

De eerste “geen Cloud” oplossing die onderzocht is, was de Hubitat Elevation Hub . Deze heeft geen Cloud, wel Zigbee & Z-wave-plus. Deze viel af vanwege te veel zelf instellen/programmeren/scripten (voornamelijk voor het ALARM deel) en geen G2/G4 mobiel aansluit mogelijkheden. De zoektocht leverde al een keer een “hit” op van het Alarm merk Lupus Electronics uit Duitsland, maar vanwege het ontbreken van Z-wave, is dit niet verder uitgezocht.

Lupus zegt dat de provider van SMS een wijziging doorheeft gevoerd waardoor het niet meer werkt. Zij gaan de software van de XT1 Hub niet meer aanpassen omdat dit onmogelijk zou zijn en het een “auslaufer” model is. Ik kon hem inruilen voor een nieuwe XT1-plus (de opvolger) tegen een zeer schappelijke prijs.

Ook de service (e-mail en bellen) is in deze 2 talen.. Een Alarmsysteem dient autonoom te werken (huis beveiligen baby). Als er geen internet of stroom is moet het nog steeds functioneren en bedienbaar zijn. Bij bijna alle “moderne” DIY Alarmsystemen moet je nu een account maken voor de Cloud en werkt de set alleen of maar gedeeltelijk met een werkende internetverbinding naar die Cloud.

Ander punt is de veiligheid. Je deelt al je beveiligingsinformatie met een fabrikant via die zijn Cloud. Ze zeggen dat het allemaal veilig is, maar dat is absoluut niet te garanderen. Wil je dat wel dan moet je een BORG gecertificeerd bedrijf een Alarmsysteem laten aanleggen dat wordt aangesloten op een gecertificeerde meldkamer (PAC).

Latest Posts

Ik Wil Een Huis Laten Bouwen

Published May 22, 24
4 min read

Huis Bouwen Kostprijs

Published May 20, 24
5 min read

Huis Bouwen Zeecontainer

Published May 18, 24
7 min read