Blog 1 -
 Personal Coach Sint Niklaas  thumbnail

Personal Coach Sint Niklaas

Published Aug 08, 23
3 min read

Maar het is natuurlijk wel handig, dat je alles wat je eet kunt bijhouden. De belangrijkste voedings-app is: Hierin kun je meer dan 6 miljoen etenswaren vinden, die je kunt invullen zodat je precies weet hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Ook wordt verteld hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je met de verschillende maaltijden en gedurende een dag binnenkrijgt.

De gratis versie van deze app is zo uitgebreid dat je nooit de betaalde versie hoeft aan te schaffen. De eindconclusie van dit artikel is dat HIIT de beste manier is om je conditie op te bouwen en over het algemeen fitter te worden. Vandaar dat ik je ook een conditieschema geef die gebaseerd is op een HIIT workout.

Maar vergeet vooraf de dynamische warming-up niet;) Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie? Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.

Stress en burn-outs zijn voor veel mensen helaas aan de orde van de dag. Uit onderzoek blijkt dat er in 2020 1,3 miljoen werknemers in Nederland last hadden van burn-outklachten. Chronische stress tast je hersenen aan, maar gelukkig kan regelmatig bewegen helpen. In dit artikel ontdek je hoe sporten helpt om je stress te beheersen! Laten we direct maar met goed nieuws beginnen.

Het is alsof je mediteert terwijl je beweegt. Raak je je dagelijkse spanning kwijt door te sporten, dan wordt het makkelijker een meer positieve kijk te hebben op de uitdagingen die je tegenkomt. Regelmatig sporten is goed voor je zelfvertrouwen en je wordt gelukkiger van sporten. Bovendien zorgt het er vaak ook voor dat je beter slaapt, en voldoende slaap is erg belangrijk voor het verminderen van stress.

Is sporten voor jou nog geen gewoonte, dan kan het een behoorlijke uitdaging zijn om te beginnen. Zeker als je nu al last hebt van veel stress! Met onze 3 tips helpen we je graag op weg! Je hebt het meeste voordeel van de stressverlagende voordelen van sporten, als je matig-intensief beweegt.

Als je tijd en ruimte schept om regelmatig te bewegen, is de kans veel groter dat je het ook daadwerkelijk doet. Als je alleen in je hoofd hebt dat je morgen wel even een stukje gaat wandelen, is het heel makkelijk om het onder invloed van stress uit te stellen.

We bewaren het belangrijkste voor het laatst: als je last hebt van stress, ligt het gevaar namelijk op de loer dat regelmatig sporten als een verplichting gaat voelen en je alleen maar meer stress oplevert. En dat is nu juist níet de bedoeling. Zorg er daarom voor dat het sporten vooral iets is wat je plezier oplevert.

Sporten, ik doe het maar al te graag en dat weten jullie. Maar sporten en 40 uur werken per week, dat is af en toe toch best wel lastig! Zo had ik tijdens mijn stage op Tenerife regelmatig werkweken met verschillende diensten en veranderde ik bovendien iedere maand van afdeling waardoor ik telkens op zoek moest naar een nieuwe routine.

Een bus die een half uur later kwam? Of soms helemaal niet? Daar was ik onderhand wel aangewend. Maar dat alles maakte het natuurlijk niet makkelijker om mijn werk te combineren met mijn workouts die ik graag wilde doen. Gelukkig heb ik, mede door deze ervaring, wel geleerd hoe ik het het best kan aanpakken en kon ik mij regelmatig gewoon houden aan mijn 3 workouts per week.

Latest Posts

Ik Wil Een Huis Laten Bouwen

Published May 22, 24
4 min read

Huis Bouwen Kostprijs

Published May 20, 24
5 min read

Huis Bouwen Zeecontainer

Published May 18, 24
7 min read